Događaji u Centru

Osim navedenih usluga koje pruža, “Fido centar” u saradnji sa stručnjacima iz naše oblasti, organizuje različite seminare i edukacije – za roditelje, studente i kolege. U našem prostoru održavamo i kreativno-edukativne radionice za decu sa problemima u razvoju. Takođe, naš tim smatra da je neophodno roditeljima približiti na koji način kod kuće mogu raditi sa decom, tako da redovno imamo segment koji je posvećen izradi didaktičkog materijala, koji se nalazi na našim stranicama na društvenim mrežama Instagram i Facebook, kao i na našem Youtube kanalu.

Seminari

Ulaganje u dodatnu edukaciju se uvek isplati, zato se “Fido centar” trudi da za studente, buduće stručnjake, kao i za kolege, obezbedi dodatne edukacije i seminare uz pomoć kojih će moći da unaprede svoja znanja i steknu nova iskustva u radu sa decom. Takođe smatramo da su seminari način da se osobe koje dele ista interesovanja upoznaju, povežu i razviju potencijalnu saradnju. Seminari koje organizujemo su uglavnom namenjeni defektolozima, logopedima, psiholozima, vaspitačima, učiteljima. Naša ideja je da je multidisciplinarni pristup u razvoju svakog deteta ključan, pa samim tim smatramo da je ovo jedan od načina koji može povezati stručnjake i dovesti do novih ideja za dalji rad.

Kreativne radionice za naše malce

Na radionicama u našem Centru nastojimo da obrađujemo najrazličitije teme, uvek na različite načine. Trudimo se da određene situacije prenesemo u naš prostor, pa tako svake nedelje “Fido centar” postaje nešto drugo: poslastičarnica, pekara, kafić, slikarski atelje, perionica veša, prometna raskrsnica, bioskop. Smatramo da ako deci približimo situaciju i ako ona postane konkretna, da više njihove pažnje imamo. Naši terapeuti su u svakom trenutku tu da usmeravaju decu, motivišu i pruže potrebnu pomoć ukoliko zatreba. Kroz radionice pokrivamo sve oblasti dečijeg razvoja: finu motoriku, grubu motoriku, govorno-jezički razvoj, aktivnosti svakodnevnog života, senzorni razvoj, socijalni razvoj, emocionalni razvoj i kognitivni razvoj. Takođe, deci je potreban autoritet i van kuće, tako da su ove radionice dobre kao priprema za školu i učitelje.

Napravite sami didaktički materijal

U “Fido centru” koristimo najkvalitetnije didaktičke materijale, a kako bi svakom detetu bili prilagođeni, često ih nadograđujemo. Smatramo da je izrada didaktičkih materijala korisna, jer oni imaju veliki uticaj na dečiji razvoj. Najlepše je prilagoditi materijal detetovim mogućnostima, potrebama i interesovanjima. Naš tim svoju kreativnost koristi da svakodnevno osmisli nešto novo, što će roditeljima biti motivacija da i sami pokušaju isto. Kroz video snimke koje objavljujemo na našoj stranici na društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk, trudimo se da približimo roditeljima na koji način da pristupe svom detetu, dajemo ideje za izradu didaktičkih materijala i objašnjenja zbog čega je baš taj materijal dobar za dete. Primeri koje možete videti u našim video snimcima su jednostavni za izradu, ne zahtevaju mnogo vremena, a ni novca. To su uglavnom didaktički materijali izrađeni od recikliranog materijala, koji svi imamo kod kuće. Zaista je lepo kada svom detetu usmerite pažnju na nešto što ste baš Vi za njega napravili.