Didaktički Materijal

U “Fido centru” koristimo najkvalitetnije didaktičke materijale, a kako bi svakom detetu bili prilagođeni, često ih nadograđujemo. Smatramo da je izrada didaktičkih materijala korisna, jer oni imaju veliki uticaj na dečiji razvoj. Najlepše je prilagoditi materijal detetovim mogućnostima, potrebama i interesovanjima. Naš tim svoju kreativnost koristi da svakodnevno osmisli nešto novo, što će roditeljima biti motivacija da i sami pokušaju isto. Kroz video snimke koje objavljujemo na našoj stranici na društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk, trudimo se da približimo roditeljima na koji način da pristupe svom detetu, dajemo ideje za izradu didaktičkih materijala i objašnjenja zbog čega je baš taj materijal dobar za dete. Primeri koje možete videti u našim video snimcima su jednostavni za izradu, ne zahtevaju mnogo vremena, a ni novca. To su uglavnom didaktički materijali izrađeni od recikliranog materijala, koji svi imamo kod kuće. Zaista je lepo kada svom detetu usmerite pažnju na nešto što ste baš Vi za njega napravili.

Klikom na naredne linkove pogledajte neke od primera za izradu didaktičkog materijala, a više snimaka možete pogledati na našim stranicama na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

  1. PREPOZNAVANJE OBLIKA! Aktivnost koja podstiče razvoj vizuelne percepcije i usmeravanje pažnje. Ova aktivnost je vrlo bitna za rani razvoj deteta, pa je mi često preporučujemo. Vežbanjem vizuelne percepcije pravimo temelje za veštine koje će deca razvijati u školi, kao što su čitanje i pisanje. Link.
  2. KAKO DA NAUČIMO NAŠU DECU DA SAMI ČITAJU RECEPTE I KUVAJU? Na sledećem linku možete videti ideju kako da Vašoj deci kuvanje učinite zanimljivim.
  3. ŠTA NEDOSTAJE? Sa ovom igricom Vaša deca vežbaju crtanje, odvajanje delova od celine i vizuelnu percepciju. Link.
  4. VREME JE ZA MATEMATIKU! Napravite igricu u kojoj će Vaši malci naučiti matematiku na najlakši način, a istovremeno se zabaviti i uživati u računanju. Link.
  5. SLADOLED!❤️ Evo jedne prave letnje igrice. Napravite sladoled po zadatom modelu. Link.