O Nama

DEFEKTOLOŠKO-PSIHOLOŠKI CENTAR “FIDO CENTAR” nalazi se u Novom Sadu. Osnovan je početkom 2019. godine kao rezultat višegodišnjeg rada sa decom sa razvojnim problemima. “Fido centar” pruža kompletnu defektološku i psihološku pomoć koja će porodici pomoći da uspostavi balans. Fokus nije isključivo na detetu već na celom porodičnom okruženju.

Timski radimo na proceni dečijeg razvoja, ranoj detekciji i stimulaciji, habilitaciji i rehabilitaciji dece sa razvojnim poremećajem.

Radimo na podsticanju govora, reedukaciji psihomotorike, razvoju fine i grube motorike, vežbama grafomotorike, pripremi dece za školu, kao i na vežbama pretpisačkih i predčitačkih sposobnosti kao prevencija smetnji u učenju.

Rad sa decom je strogo individualan i prilagođen svakom detetu ponaosob.

U našem timu, roditelj je ravnopravan član, detaljno upoznat sa svakim segmentom tretmana, praćen detaljnim instrukcijama od strane stručnjaka kako i na koji način da radi sa svojim detetom kod kuće.

Naš prostor je prilagođen potrebama dece. Posedujemo veliki broj različitih edukativnih didaktičkih materijala koji su prilagođeni različitom uzrastu i koji se uvode u naš rad sa konkretnim ciljem. Takođe, naša ideja je da je materijal potrebno prilagođavati deci, stoga često samostalno pravimo materijale u skladu sa potrebama naše dece. Trudimo se da stvorimo atmosferu koja će za decu biti prijatna i stimulišuća, kako bi malci uvek želeli da se vrate. Sobe za rad su opremljene tako da ne postoji nešto što detetu može odvući pažnju od sadržaja koji mu je ponuđen.

Terapeut treba detetu da bude autoritet, ali pre svega prijatelj i podrška. On treba da upozna svako dete i pronađe odgovarajuću strategiju uz pomoć koje će pristupiti rešavanju problema, a time i dostići maksimalan potencijal svakog deteta.

Motivaciju za rad uvek pronalazimo u uspesima naših malaca – u njihovim osmesima kad god se vrate u naš centar i njihovim zadovoljnim roditeljima koji su svakodnevno spremni na novi nivo saradnje.

Naš Tim

Jelena Ćirković

Jelena Ćirković

jelena@fidocentar.com

Marija Radovanović

Marija Radovanović

marija@fidocentar.com

Milica Soldat

Milica Soldat

Marina Marjanović

Kontaktirajte Nas!

Pošaljite nam poruku:

    Radno Vreme:

    Ponedeljak – Petak: 9:00 – 17:00
    Subota: ne radimo
    Nedelja: ne radimo