Kreativne Radionice

Poznato je da dete najbolje uči kroz igru. To učenje dobija još veći značaj ako mu se pridruže drugari ili odrasli. Dete će u društvu najlakše savladati neke od svakodnevnih aktivnosti kao što su oblačenje, pranje zuba, vezivanje pertli… A uz odraslu osobu, kao model, naučiće i da obavlja aktivnosti iz praktičnog života, kao što su brisanje prašine, širenje i slaganje veša, čišćenje poda, pravljenje kolača.

Uz mnogobrojne razgovore i sastanke, što sa stručnjacima, što sa roditeljima, došli smo do zaključka da pored „suvoparnog“ učenja, našoj deci treba i zabava. Iz tog razloga u “Fido centru” organizujemo radionice tokom kojih deca uče kroz igru, a roditelji dobiju ideju kako kod kuće zabaviti, a ujedno i zaposliti decu.

Uz naše radionice deca iskažu svoju kreativnost, snalažljivost i postaju samostalnija, razvijaju svoje socijalne veštine, komuniciraju i druže se. Najdraži deo svake radionice, barem za nas, jeste kada roditelji dođu po dete, a ono jedva dočeka da mu pokaže šta je nacrtalo, napravilo, naučilo.

Na radionicama u našem Centru nastojimo da obrađujemo najrazličitije teme, uvek na različite načine. Trudimo se da određene situacije prenesemo u naš prostor, pa tako svake nedelje “Fido centar” postaje nešto drugo: poslastičarnica, pekara, kafić, slikarski atelje, perionica veša, prometna raskrsnica, bioskop. Smatramo da ako deci približimo situaciju i ako ona postane konkretna, da više njihove pažnje imamo. Naši terapeuti su u svakom trenutku tu da usmeravaju decu, motivišu i pruže potrebnu pomoć ukoliko zatreba. Kroz radionice pokrivamo sve oblasti dečijeg razvoja: finu motoriku, grubu motoriku, govorno-jezički razvoj, aktivnosti svakodnevnog života, senzorni razvoj, socijalni razvoj, emocionalni razvoj i kognitivni razvoj. Takođe, deci je potreban autoritet i van kuće, tako da su ove radionice dobre kao priprema za školu i učitelje.

U “Fido centru” se radionice održavaju jednom nedeljno u trajanju od sat vremena. Svake druge nedelje organizujemo sportsku radionicu koju prilagođavamo sposobnostima i interesovanjima dece, pa u skladu s tim pravimo poligone, trošimo energiju, vežbamo grubu motoriku i disciplinu.

Slike koje smo zabeležili na našim radionicama možete pogledati u Galeriji ili na našim stranicama na društvenim mrežama Facebook i Instagram.